CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

mandag 3. mars 2008

Sweeney Todd - En Blodig Affære













Nå har jeg endelig fått sett Sweeney Todd! Etter lang lang venting på at det endelig skulle bli vist på kinoer her i Norge. Og nå har jeg bestemt meg for å skrive en anmeldelse av filmen :)


Orginaltittel : Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street
Regisør : Tim Burton (Nightmare Before Christmas, Edward Scissorhands,Corpse Bride)
Produksjonsår: 2007
Sjanger : Skrekk/Musikal
Hovedskuespillere : Johnny Depp(Sweeney Todd),Helena Bonham Carter(Mrs.Lovett),
Alan Rickman(Judge Turpin),Ed Sanders(Toby).


Handling:


Etter mange år i fengsel er Benjamin Barker tilbake i London, med skiftet navn til Sweeney Todd (Depp), han har sterk lyst for å få hevn på den onde og usympatiske dommer Turpin(Rickman). Det var Turpin som hadde dømt Sweeney til 16 år i fengsel. Sweeney hadde alt han kunne ønske seg før han havnet i fengsel : en vakker kone, godt betalt jobb & en nydelig liten jente-baby. Etter Sweeney havnet i fengsel tok Turpin i varetekt Sweeney's lille datter, når kona til Sweeney trolig tar selvmord. Tilbake i London treffer Sweeney Todd på den spesielle vertshuseieren, Mrs.Lovett. Deres hverdag blir ettervært fylt med brutal barbering, smart likvidering og kjøttpai med en smule spesielt kjøtt. Alt dette mens Sweeney Todd blir mer og mer hevngjerrig.

Min Mening :

Johnny Depp passer kjempe godt i rollen som den sinte og dystre Sweeney Todd. Han får veldig frem at dette er en person som virkelig er tørst på hevn. Sweeney er veldig lavmælt, smiler bare som Benjamin Barker og spiller såpass intenst under drapene at det nesten er sadistisk. Man tenker mye mer på Sweeney Todd som en ekte realistisk person, enn en oppdiktet en. Balansen mellom Helena Carter og Johnny Depp er også veldig imponerende, Mrs.Lovett (Helena) er nesten en munter person oppi all denne fascinerede galskapen,hun baker og synger,og er faktisk inni mellom litt sympatisk. Men selvom de er veldig så forskjellige, funker det.

Filmen ble nominert til 3 Oscar (Beste Mannelige Skuespiller : Johnny Depp, Beste Kunstregi/art direction og Beste Kostymedesign), hvor den vant 1 for Beste Kunstregi/art direction. Hele filmen er nesten på grensen til å være svart/hvitt, untatt helt i begynnelsen hvor du har en scene hvor du ser Sweeney (da Benjamin Barker) med kona og barnet sitt. Da er fargene lyse og muntre, mens store deler av filmen er de veldig dystre og mørke, og nesten på grensen til å bli svart/hvitt. Kostymene er også supre, filmen tar plass på 1800-tallet, og alle kjolene,dressene etc. er veldig tidsriktige (og utrolig fine i min mening).


Tim Burton skaper underholdning til de grader, og humoren er der hele tiden, men bak alt det er det faktisk en mørk sann moral. Et av spørsmålene han tar opp er "Hva er galt med kannibalisme i et samfunn der mennesker lever av å ødelegge hverandre fra før?".

En film som er 100% verdt å se, men det er god grunn til at det er 15 års grense på den. Så det er sagt.

0 kommentarer: